Lednicko-valtický areál láká k návštěvě celoročně

Magazín

Měli jste již tu čest a navštívili jste Lednicko-valtický areál? Tento skvost, který má své čestné místo v Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, nadchne každého návštěvníka svojí atmosférou, rozlohou i stavbami. Jestliže se řadíte k lidem, kteří tento areál ještě nenavštívili, je nejvyšší čas to napravit.

Ubytování nedaleko zámku Lednice

Svůj pobyt v Lednicko-valtickém areálu si naplánujte do několika dní. Jeden den se věnujte pouze návštěvě zámku Lednice. Zde na vás čekají ozdobné prvky, pozoruhodné vřetenové schodiště, kazetový strop či reliéf stromu života. Abyste mohli být mezi prvnímu návštěvníky, hledejte ubytování Lednice nedaleko zámku. Samozřejmě nezapomeňte ani na procházku v okolí zámku a prohlídku dalších staveb. Na ně si vyřaďte jeden či dva další dny.

Posuňte se blíže k zámku Valtice

V dalších dnech vyrazte do zámku Valtice. I ten vás totiž okouzlí. V rámci prohlídkového okruhu můžete navštívit 21 místností a bez povšimnutí byste neměli nechat ani barokní divadlo v zámku. To můžete spatřit v rámci interaktivní výstavy. Abyste si svůj pobyt v Lednicko-valtickém areálu užili a usnadnili, podívejte se také na ubytování Valtice a přesuňte se do jeho blízkosti.

Toulejte se areálem křížem krážem

Při procházkách areálem budete míjet celou řadu staveb, například skleník, Lovecký zámeček, Minaret a Apollonův chrám, Obelisk a spoustu dalších. Všechny se nacházejí v docházkové vzdálenosti buď od jednoho, či druhého zámku. Celý areál zabírá téměř 300 km², proto jej za jednu návštěvu rozhodně nestihnete projít celý.

Nechte se okouzlit atmosférou Lednicko-valtického areálu a naplánujte si v něm svou další dovolenou. Oba zámky, včetně dalších staveb, vás nadchnou a rádi se budete do této oblasti vracet. Při každé návštěvě totiž budete mít další a další místa k objevování.