TOP 5 nejoblíbenějších hotelů v Turecku

Magazín

Dovolená v Turecku, to je hlavně krásné teplé moře, nádherné pláže, úchvatné starověké památky, turecké lázně, nádech orientu a nákupy. Turecká riviéra ale mimoto láká návštěvníky na luxusní resorty a perfektní servis. Představíme vám 5 dlouhodobě nejoblíbenějších a nejprodávanějších hotelů podle Invia.cz.

Hotel Amelia Beach Resort & Spa

Tento krásný moderní sedmipodlažní hotel, který je otevřený roku 2008, nabízí vše, co ke své dokonalé odpočinkové dovolené potřebujete. Kromě prostorné zahrady tu najdete také bazén s barem, bazén se skluzavkami a tobogány, menší bazének pro děti či relaxační bazén.

Samozřejmostí jsou lehátka a slunečníky zdarma. Velkou výhodou hotelu je taktéž poloha, jelikož resort se nachází přímo u písečné pláže s oblázky a asi 3 kilometry od města Kizilot, kam můžete vyrazit za nákupy a za zábavou.

Hotel Amelia Beach Resort & Spa nabízí all inclusive formou bufetu, k tomu se podávají místní alkoholické a nealkoholické nápoje. Pro jedlíky je k dispozici i malá svačinka během dne a pro spáče zase pozdní snídaně.

Až vás omrzí ležet u bazénu, zahrát si tu můžete třeba tenis nebo volejbal na multifunkčním hřišti, které hotel nabízí. Nechybí ani šipky, kulečník, stolní tenis nebo fitness centrum. Na milovníky vody a plážových her se tu také myslí.

Můžete si tu vypůjčit vodní lyže, kite, kánoe i šlapadla. Využít můžete i potápěčské centrum a vyrazit objevovat podmořský svět. Po zábavě si dopřejte relax v hotelové sauně nebo v tureckých lázních. Odměnit se také můžete masáží nebo kosmetickými procedurami.

Vaše děti si mezitím užijí zábavu na hřišti, v dětském bazénku nebo při animačním programu, který je pro ně vždy připraven. Hotel Amelia Beach Resort & Spa je tak perfektní místo nejen pro rodiče, ale i pro děti.

Sunmelia Beach Resort Hotel & Spa

Sunmelia Beach Resort Hotel & Spa se může pyšnit jak venkovním bazénem, tak krytým a bazénkem pro děti. Najdete ho v letovisku Kizilagac, asi 10 kilometrů od města Manavgat a kromě bazénů tu také oceníte vlastní soukromou písčito-oblázkovou pláž, která vede přes privátní most a kde můžete nachytat dost vitamínu D. Pokoje mají krásný výhled na moře a do resortu se můžete vydat i autem, protože nabízí bezplatné parkoviště.

Pobavit se můžete na tenisovém kurtě, v herně nebo při některé z aktivit, které pro vás nachystají animátoři. Nechybí tu ani skluzavky a tobogány, kde se vyřádí děti a fitness a wellness s tureckými lázněmi či saunou pro dospělé. Kousek od resortu najdete i skvělý aquapark.

K objektu patří několik restaurací a barů, a dokonce minimarket, kde si můžete nakoupit drobné občerstvení. To větší občerstvení vás čeká při all inclusive bufetech, které zahrnují kromě snídaní, obědů a večeří, také dopolední a odpolední svačinu a neomezený přísun nealkoholických i alkoholických nápojů.

Hotel Club Turtas

Čtyřhvězdičkový Hotel Club Turtas je složený z několika budov uprostřed nádherné velké zahrady. Písčito-oblázkovou pláž najdete hned u hotelu, zdarma je možnost půjčit lehátka i ručníky. Pokud holdujete vodním sportům, na pláži si lze vypůjčit i vybavení.

Na nákupy nebo večeři si zajděte do městečka Konakli vzdáleného asi jen 300 metrů. Pokud se vám zrovna nebude chtít k moři, ulehnout můžete u jednoho z dvou venkovních bazénů, kterými resort disponuje. Pobavit se můžete u několika barů či na diskotéce. Hotel má i vlastní kadeřnictví a minimarket.

Resort také pravidelně připravuje různé animační programy, takže nudu tu určitě nezažijete. Sportovně aktivní hosti ocení basketbalové hřiště, fitness centrum, hřiště na plážový volejbal nebo minifotbal.

Hotel Club Turtas vám také umožní vyjet si na koni nebo si vypůjčit kolo. Samozřejmostí je i all inclusive program formou bufetu, nechybí ani lehký snack během dne, turecký snack, turecká pitta nebo zákusky. Pokud vás přepadne noční hlad, neváhejte si skočit na polévku, kterou tu servírují o půlnoci.

Hotel NoxInn Deluxe

Hotel NoxInn Deluxe se pyšní pěti hvězdami a svým novým moderním vzhledem. Luxusní resort v letovisku Konakli vzdálený 12 kilometrů od města Alanya ocení hlavně rodiny s dětmi. K dispozici tu je dětský bazén s tobogány a skluzavkami nebo dětské hřiště. Děti se tu pobaví i při jednom z pestrých animačních programů. Dospělí se mezi tím zabaví v baru, hotel jich má celkem 9, nebo si odpočinou ve wellness při masážích nebo v tureckých lázních.

Pro sportovně naladěné tu nechybí fitness, vodní gymnastika či lekce aerobiku. Pláž leží kousek od hotelu asi 200 metrů a najdete tu bar i lehátka se slunečníky. Užít si tu můžete i vodní radovánky, vypůjčit tu lze vybavená na různé vodní sporty.

Pro běžné životní potřeby tu najdete kadeřnictví, půjčovnu aut, a dokonce i lékaře.

All inklusive si dopřejete formou bufetu a připravené tu budete mít i malé svačinky nebo různé nápoje během dnes.

Hotel Sultan of Dreams

Moderní a nový resort Sultan of Dreams je otevřený roku 2013 a těšit se tu můžete na dvě šestipatrové budovy přímo uprostřed nádherné středomořské zahrady s bazény.

V zahradě najdete obrovský aquapark a bazén5 tobogány, relaxační bazén a dětský bazén. Hotel je skvělý i svou dostupností do měst Manavgat nebo do historického města Side, které je vzdálené 18 kilometrů. Do těchto i dalších měst vás doveze taxi nebo místní minibusy tzv. dolmuše.

Hotel disponuje 6 bary, tureckou kavárnou i obchodní pasáží, kde najdete vše od suvenýrů po klenotnictví a butiky. Pro aktivní jedince resort nabízí hřiště na volejbal nebo basketbal, vodní polo, windsurfing, vodní skútr či katamarán.

Velkou zajímavosti je možnost lukostřelby či střelby ze vzduchovky. Odpočinout si od sluníčka si můžete ve společenské místnosti s televizí, v knihovně s čítárnou nebo dokonce v hotelovém kině.

Za relaxem se vydejte v lázeňském centru s masážemi, saunou, parní lázní a tureckými lázněmi. Hotel nezapomíná ani na ty nejmenší, kromě bazénku je tu připravené dětské hřiště a animační programy během celého dne.

Nejlepší hotely

Rádi jsme vám představili pět opravdu skvělých hotelů v Turecku. Jedná se o opravdu dobře prověřené a kvalitní hotely, které se dlouhodobě dobře prodávají na Invia.cz. Dovolená v těchto hotelech vás zaručeně nezklame.