7 zaručených tipů, kam se vydat na hory

Magazín

První sníh je tu, české hory přikryla sněhová peřina. Lyže a snowboardy připravit, pozor….! Také už se nemůžete dočkat, kam vyrazíte s dětmi nebo partnerem na lyže? Víme, která místa si nesmíte nechat ujít. A prozradíme i ta, která nejsou tolik známá. 

Snowpark a Funpark na Bukové hoře

Už jste slyšeli o areálu Ski Bukovka? Nachází se v Orlických horách na úpatí hory Bukovka. K dispozici jsou sjezdovky na straně Čenkovic, tedy Snowpark, a Červené Vody jménem Funpark. Obě místa nabídnou vyžití hlavně pro zkušenější, kteří hledají výzvy v podobě platforem, skoků, překážek a dalších zábavních prvků. Samozřejmě je myšleno i na méně zdatné – zejména ve Funparku si zimní radovánky užijí i začátečníci a děti. Pokud plánujete vyrazit na více dní, určitě se vám bude hodit seznam věcí, co si sbalit na hory.

Skiareál Klínovec

Krušné hory patří mezi nejoblíbenější cíle českých lyžařů. Největší areál najdete na Klínovci. Kromě pořádné lyžovačky přes den si tu užijete také večerní lyžování na modré sjezdovce Dámská. Na místě je pět lanových drah, dvě jsou s krycí bublinou. Areál Klínovec-Neklid je propojený s areálem Fichtelberg, pokud zakoupíte lístek na 1,5 dne a delší, můžete prosvištět obě místa. 

Kamila, Dolní Morava

I na Moravě se dá krásně lyžovat! Využijte toho, že tato místa nejsou tak zprofanovaná (jako třeba Krkonoše) a užijte si čerstvý sníh s celou rodinou. Na Dolní Moravě doporučujeme více než 600 metrů dlouhou sjezdovku Kamila. Nedaleko se nachází i sjezdovka Vyhlídková – je označená modře, takže sem můžete vyrazit i s menšími lyžaři. Dále sjezdovky Ondráš, Velký slon a další, kousek od Kamily je také crossová trať a snowpark. 

Lyžování na Červenohorském sedle

A na Moravě ještě chvíli zůstaneme. Konkrétně v Jeseníkách. Zde najdete více skiareálů, kam stojí za to za zajet. My jsme pro vás vybrali středisko na Červenohorském sedle. Celkem je tu k dispozici 8 vleků, 5 sjezdových tratí a perfektní lanovka. Nechybí ani snowpark se sportovními prvky a překážkami.

Skiareál Ještěd

Skiareál Ještěd nabídne hned několik sjezdovek pro rodiny s dětmi, začátečníky, ale i zkušené a ostřílené lyžaře. Celkově tu najdete 5 lanových drah a 6 vleků – doprava na vrcholky je tedy opravdu rychlá. Pro ty nejmenší je tu Kubík FunPark, kde se naučí lyžovat a zažijí tu pravdou legraci. 

Skiareál Razula

Skiareál Razula se nachází v Beskydech, konkrétně ve Velkých Karlovicích. Kromě Skiareálu Razula je tu i dalších pět středisek, takže si můžete vybrat. Skiareál Razula je ideální pro rodiny s dětmi, jelikož tu najdete lyžařskou školičku za moc pěkné ceny. A jestli jste příznivci běžkování nebo skialpinismu, i vy si ve Velkých Karlovicích přijdete na své. 

Černá Hora – Janské Lázně

Lyžařské středisko Černá hora – Janské lázně je jedno z největších v Krkonoších. Výhodou je, že si můžete koupit skipas, který vám bude platit nejen zde, ale i v Peci pod Sněžnou, Černém dole, Svobodě nad Úpou a Velké Úpě. Mezi středisky jezdí skibusy. Hlavním tahounem je právě Černá hora, na jejíž vrchol vede kabinová lanovka a o délce 2,3 km. Najdete tu celkem 16 sjezdovek, jednu freeridovou a jednu SkiTourovou trasu.