6 tipů, jaké hračky pro děti zabalit na cesty na dovolenou

Magazín

Blíží se čas dovolených, ve školách se uzavírá klasifikace a vůně léta a prázdnin už je cítit ve vzduchu. Je to období, kdy se každý z nás vidí odpočívat a nejednoho z nás nejspíš čeká ve větší či menší míře taky cestování.

Pokud cestuješ s dětmi, tak mi dáš jistě za pravdu, že se taková cesta vlakem, autem nebo letadlem může ve vteřině změnit z pohodového valčíčku na dost zběsilé paso doble. Jasně, ostřílený rodič ví, jak své ratolesti udržet v klidu (nebo aspoň většinou), ale začátečníkovi na poli klasického rodičovství může výběr zábavných prostředků pro malé rarachy dát poněkud zabrat (zvlášť, pokud nechce vypadat jako malá karavana a netáhnout s sebou hory všemožných krámů). 

Takže jaké hračky vzít s sebou na cesty, když kufr není nafukovací? Pár tipů prozradíme v dnešním článku.

1) Hry pro malé i větší pařmeny

Tohle sice asi není úplně nejlepší volba pro rozvoj fantazie, ale pokud jde o to zabavit prťata, stejně jako děti předškolního i školního věku, nemůžeš šlápnout vedle. Malí pařmeni frčej na nejrůznějších konzolích, tabletech nebo mobilech a jako skvělá volba se v tomto směru jeví například konzole Nintendo Switch, na kterou seženeš spoustu skvělých nových i bazarových her. Omrkni třeba kultovní herní titul Minecraft, u kterého se vyřádíš i ty, anebo nech mladší generaci zachránit městečko Adventure Bay v dětské hře na Nintendo Switch nesoucí název Paw Patrol Adventure City Calls.

2) Figurky pro děti

Není nad to, mít své oblíbence neustále při sobě. Hladké linie vozu, vedle sebe seřazená sedadla v letadle i velké skleněné plochy oken ve vlaku jsou přitom jako dělané k úžasným dobrodružstvím, která se svými hrdiny mohou tvé ratolesti zažívat a zkrátit si tak cestu. Neboj se sáhnout po figurkách pro děti a cestujte v té nejlepší společnosti.

Miluje tvé dítko figurky My little pony? Tak to nutně potřebuje figurku Sunny Starscout nebo úžasnou Princess Petals s natočenou hřívou. Děti s duší závodníka stoprocentně sáhnou po figurkách ježka Sonika nebo figurkách Super Mario. Fanoušky jedinečných osudových soubojů určitě nadchnou figurky Bakugan a oči nejmenších hračičků se zcela jistě rozzáří nad figurkami Prasátko Pepa.Jestli ale hledáš opravdovou superstar mezi figurkami, tak sáhni po figurkách Tlapková Patrola. Figurky Tlapková Patrola jsou oblíbeným a co do cestování velmi praktickým ztvárněním oblíbených hrdinů. V nabídce je třeba figurka Ryder Tlapková Patrola, který to u dětí vyhrává na plné čáře. Velmi oblíbené jsou ale i různorodé sety a sady Tlapková Patrola, díky kterým můžeš krom všech figurek z Tlapkové Patroly rozšířit svou sbírku například o záchranářskou stanici.

 Figurky Tlapková Patrola – Zdroj: robot-advance.com

3) Plyšáci

Plyšové hračky jsou spíš určené pro klidné usínání, ale ruku na srdce, když dlouhou cestu ti naši broučci prospí, tak houby zle. Plusem plyšových hraček je jejich skladnost, která jde ruku v ruce s  měkkostí, díky které oblíbené plyšové miláčky svých ratolestí můžeš pohodlně smáčknout do kufru (když tě nechají). Výhodou plyšáků (i když popravdě, jen zdánlivou) je jejich obrovská rozmanitost, díky které je poměrně snadné sehnat přesně toho mazlíka, po kterém srdce dětí prahne. Ať už jsou to Pokémon plyšáci nebo třeba plyšáci Disney, trh je (a dětský pokojík bezesporu brzy bude) zaplaven jejich měkoučkou roztomilostí.

4) Autíčka

V nabídce hraček patří autíčka společně s vláčky mezi stálice. Jejich obliba v průběhu let neklesá a naopak se rozrůstá jejich fanouškovská základna, ve které jsou jak malí závodníci, tak zkušení jezdci z řad rodičů. Mezi nejoblíbenější autíčka patří Hot Wheels a jejich konkurenční značka Matchbox. Vedle nich, ale bodují i Monster Jam, autíčka z Tlapkové patroly nebo třeba Disney Cars.

5) Panenky

Pokud jde o panenky, tak už to dávno nejsou jen „mimina“ a Barbie. Dnešní malé slečny mnohdy tisíckrát raději sáhnou po panenkách Monster High nebo po panenkách L.O.L Surprise, které jsou velice nekonvenční a nabízejí možnost překročit zažité stereotypy. K panenkám jde nabíc zakoupit také bohaté příslušenství, takže může jet stejně tak na letní dovolenou, jako její hrdá majitelka. Máš jen pětimístný vůz? Chyba – panenky jedou taky!

Monster High – Zdroj: 1.bp.blogspot.com

6) Knížky

 Ačkoliv knihy nepatří tak úplně mezi hračky, určitě představují způsob, jak zabavit děti na cestách. Sáhni po těch v menším formátu (můžeš jich vzít víc) a upřednostni ty oblíbené. Co na tom, že si je prcek prohlíží jen deset minut – každá minuta v klidu se počítá!

Vylepšenou variantou knížek jsou audioknihy. Ty můžete pustit dětem v autě a u toho si s ním povídat nebo ho jenom nechat poslouchat. Audioknihy ke stažení zdarma najdete na internetu.

Všeobecně platí, že starší děti zvládnou cestu lépe. Nechají si věci vysvětlit, lépe zvládají samy sebe a nechají se nalákat na dosažitelné cíle – třeba zmrzlina na dalším odpočívadle. U malých prďolů je ale třeba oslavovat každý další kilometr, který v klidu překonáte a já upřímně doufám, že s našimi tipy na hračky nejen do auta, dáte v klidu celou cestu.

Krásné léto!

Zdroj hlavní foto: Minecraft – images.mironet.cz