Nejlepší svatební místa v každém kraji: od Prahy po Moravskoslezský kraj

Magazín

Plánujete nezapomenutelný svatební den? Pak už určitě víte, že nalezení správného svatebního místa je nelehký úkol. Dokud si nezarezervujete místo, vaše svatba je pouze myšlenkou a je téměř nemožné začít dělat nějaká zásadní rozhodnutí. Vaše svatební místo určí atmosféru a styl vaší svatby, stejně jako velikost a rozpočet, takže je důležité vybírat moudře. Abychom vám ulehčili hledání, zde jsou ta nejlepší místa v České republice.

Prožijte váš pohádkový den v Praze

Celý svět nám dá zapravdu, že Praha je jedno z nejromantičtějších míst v Evropě, a v oblíbenosti svateb a romantiky Paříži značně šlape na paty. Praha je naprosto ideální místo pro vaši svatbu, a to hned z několika důvodů. Prvním je skvělá dostupnost vlakem, autem, ale také letadlem, takže pokud plánujete mezinárodní svatbu, lepší místo v České republice snad ani neexistuje. I když plánování svatby v Praze může vyžadovat o něco víc zařizování a průzkumu, aby vše proběhlo hladce, naleznete zde spoustu nádherných míst na klasickou nebo moderní svatbu ať už uvnitř, venku, nebo dokonce na ranči. Opero, Greenpoint nebo Statenický mlýn jsou rozhodně místa, kde můžete prožít pohádkovou událost, o které jste vždy snili.

Když pak okruh rozšíříte, ve Středočeském kraji naleznete spoustu dalších kouzelných míst, jako například Chateau Trnová, Dobrý místo Úvaly, Dvůr Hoffmeister, nebo Horse park Kamenný dvůr, které rozhodně stojí za vaši pozornost.

Na západě spoustu nového

Jihočeský kraj je oblíbeným místem pro uspořádání svateb, a to hlavně díky své krásné přírodě a bohaté historii. Pokud toužíte po svatbě v přírodě, města jako České Budějovice, Tábor nebo Písek jsou skvělou volbou. Naleznete zde mnoho krásných svatebních míst, jako například Romantik hotel Eleonora nebo Penzion a restaurace Zlatovláska. Plzeňský kraj vás zase mile překvapí místy bohatými na kulturu nebo historii, která přímo vybízí k tradiční svatbě. Například Angusfarm Soběsuky, U Zlatého jelena nebo Luftovu zahradu si zamilujete na první pohled.

Pokud jde o svatby, Karlovarský kraj rozhodně má co nabídnout – lázně, nádherná příroda, úžasné fotografie, ale také romantická atmosféra, nádherné výhledy nebo spousta romantických zámků. Chateau Kynšperk, Statek Bernard nebo Hotel Imperial jsou jen malou ochutnávkou toho, co zde můžete najít. V Ústeckém kraji můžete zase využít jednu z mnoha krásných svatebních síní nebo si pro venkovní obřad vybrat klidné místo v přírodě. Zvolit můžete luxusní Hotel Vavřinec, penzion Dřemčice, ale také nedostavěný gotický chrám v Panenském Týnci, zámek Děčín, nebo statek Oblík.

Páry milující historii a přírodu si ale přijdou na své i v Libereckém kraji. Oblíbený je například zámecký park ve Frýdlantu nebo přírodní amfiteátr v Hradci Králové.

Zlatá střední cesta

Střední Čechy nabízí možná víc, než byste čekali. Pardubický kraj, stejně jako Vysočina a Královohradecký kraj, nabízí různé lomy, mlýny, ale také zajímavé restaurace, které jsou na svatby jako dělané. Ať už z jednoho z těchto krajů pocházíte nebo jen plánujete svatbu, která bude v rozumné vzdálenosti pro všechny hosty, Statek 100dola, Dračí Tvrz, Slezská plovárna nebo Třeštický mlýn jsou místa, na která se vyplatí podívat.

Východní Čechy plné vinic a krásných západů slunce

Naprosto ideální místa pro svatbu, která vám umožní přinést hostům nezapomenutelný zážitek, naleznete i ve Zlínském kraji. Příkladem je třeba Horský hotel Čarták. Olomoucký kraj zase zavání elegancí, romantikou, a různými ranči, díky kterým si budete moci vychutnat třeba obřad v historické radnici ale i nádherné západy slunce v přírodě. Park Hotel Prachárna vám v tomto ohledu rozhodně vyrazí dech.Stejně krásnou svatbu však můžete mít v Moravskoslezském kraji. Vybrat si můžete svatbu ve městě nebo v přírodě, a místa jako Indian Motorcycle Ostrava rozhodně potěší i milovníky tematických svateb. Se spoustou vinic, zámečků a nádherných romantických zákoutí ale nezaostává ani Jihomoravský kraj. Stodola Suška nebo Sklep na Vyhlídce jsou toho jasným důkazem.