Nejkrásnější části Chorvatska, kterou byste měli určitě navštívit

Evropa

Chorvatsko díky svému příjemnému podnebí, rozsáhlým plážím a malebným městům nabízí nespočet skvělých míst, kde můžete strávit vaši dovolenou. Určit jediné místo, které by se dalo označil jako nejkrásnější je v podstatě nemožné, takže lépe poslouží seznam míst, která jsou opravdu výjimečná a vy už si jistě vyberete místo, kde strávíte svou další dovolenou.

Objevovat Chorvatsko můžete v podstatě celý rok, i mimo hlavní turistickou sezonu. Ideální k tomu je podívat se na vily v Chorvatsku a vybrat si tu, která vám bude vyhovovat svým stylem a velikostí.

Baška na ostrově Krk

Na jihovýchodním pobřeží ostrova Krk se nachází malebné městečko s 800 obyvateli, v jehož okolí se pěstuje především vinná réva. Kromě rybolovu představuje pro místní obyvatele hlavní obživu turistický ruch. Už po desítky let je Baška jedním z nejpopulárnějších míst pro trávení dovolené. Hlavní dominantou starého města je kostel svaté Trojice z 18. století. V okolních kopcích se nachází několik dalších menších kostelů. 

Pláž Vela plaža je nejvyhlášenější místní pláží, tvořené drobnými kamínky a hrubým pískem. U pláže můžete provozovat různé vodní sporty, jako windsurfing nebo potápění.

Dubrovník

Město je od roku 1979 zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Má 49 tisíc obyvatel a jedná se o jedno z turisticky nejpopulárnějších míst celého Chorvatska. Díky jeho poloze je zdejší léto extrémně dlouhé a poskytuje obrovské množství slunečního svitu. V blízkosti města se nachází také mezinárodní letiště.

Místní městské hradby byly zbudovány mezi 8. a 17. stoletím, jsou dlouhé skoro 2 kilometry a dosahují výšky až 6 metrů a mají podél obvodu 15 obranných věží. Ve městě se nachází velké množství kvalitních hotelů, stejně jako různé možnosti ubytování v soukromí, nebo máte možnost si od Villsy pronajmout vlastní vilu a užít si opravdu autentickou atmosféru.

Rab

Se svojí rozlohou necelých 94 kilometrů čtverečních se Rab řadí k větším ostrovům Chorvatska. Jedná se o velmi kopcovitý ostrov. Loparský poloostrov je známý díky svým krásným plážím a zátokám. Ostrov má 9000 stálých obyvatel a dvě třitiny z nich žijí v hlavním městě ostrova, které se také jmenuje Rab.

Díky svému příjemnému podnebí a téměř nulové prašnosti je místní vzduch velmi blahodárný a členitý povrch ostrova vybízí k procházkám a turistice.

Pula

Toto město má 65 tisíc obyvatel je tak největším na celé Istrii. Jedná se o kulturní a ekonomické srdce celého poloostrova. Dominantou města je místní amfiteátr, který je mimořádně zachovalý a umístěný přímo u pobřeží. Město je plné historických památek a je tak skvělou destinací pro milovníky historie. Kromě vodních sportů můžete v Pule najít další možnosti aktivního vyžití. V blízkosti města se nachází golfové hřiště a jeho okolí nabízí také skvělé příležitosti pro jízdu na kole nebo turistiky.

Hvar

Jedná se o největší ostrov v Chorvatsku o rozloze téměř 300 kilometrů čtverečních. Středem ostrova se táhne horský hřeben. Pobřeží zase nabízí krásné pláže a jedno z nejčistších moří celého Jadranu. Ostrov má 11 tisíc stálých obyvatel, žijících především ve vnitrozemí. Hlavním zdrojem příjmů pro místní je cestovní ruch, ale dalším významným oborem je zde například pěstování levandule. Hvar široké možnosti ubytování, od špičkových hotelů až po kempy.