Let balonem: Prohlédněte si nejkrásnější místa Česka z výšky

Magazín

Máte prochozené naše přírodní i architektonické památky? Pojďte je objevit z úplně nové perspektivy. K tomu je jako dělaný vyhlídkový let balonem, který nabízí pohodu, krásné výhledy a špetku dobrodružství navrch.

Proč se proletět balonem?

Vyhlídkové lety balonem představují jedinečný způsob, jak prozkoumat krásy naší země z ptačí perspektivy. Tento zážitek nabízí nejen neopakovatelné výhledy, ale také pocit svobody a klidu, který se vám v běžném životě jen tak nenaskytne.

Let balonem si navíc můžete vychutnat v jakémkoli věku. U dětí je dobré, aby byly vyšší než 120 cm, jinak neuvidí z koše. Horní věkový limit neexistuje. Stačí mít duši dobrodruha a nebát se vystoupit z komfortní zóny.

Nejkrásnější výhledy pro milovníky přírody

Milujete krajinu? Procházení je krásné, ale přeletět se nad ní je možná ještě o chlup hezčí. Výška okolo 300 metrů a pomalý pohyb balonu umožňují detailně pozorovat přírodu pod sebou. Každý let je navíc jedinečný, protože trasa závisí na směru a síle větru.

Milovníkům přírody doporučujeme let balonem nad Českým rájem, kde uvidí pískovcové věže i nekonečné lesy. Parádní výhledy se naskytnou i třeba při přeletu Ještědu nebo když se vydáte na vzduchoplavbu do Beskyd. Největší česko-slovenská zážitkovka Adrop.cz nabízí lety balonem na bezmála 40 lokalitách. Určitě si tak vyberete tu svou.

Kochačka pro nadšence do památek

Lety nad městy umožňují obdivovat architektonické památky i moderní stavby z úplně nové perspektivy. Co si prohlédnout Karlštejn z výšky několika stovek metrů? Nebo vás láká spíš industriální architektura Ostravy? Prohlédnout si můžete ale i třeba největší čtvercové náměstí v Česku, které leží v Českých Budějovicích.

Pohled z balonu na architektonické skvosty přináší úplně nový rozměr vnímání měst a jejich historie. Foťák rozhodně nenechte doma, fotky z toho budou parádní.

Kolik takový let balonem stojí?

Cena letenky závisí na více faktorech. Existuje totiž několik typů balonů – od klasických velkých, kam se nalodí přes 20 pasažérů, až po sportovní, kam se kromě pilota vejdou už jen dva vzduchoplavci. Čím je balón větší, tím vyjde letenka levněji, protože se rozpočítá mezi více pasažérů. 

Pokud si budete chtít pronajmout celý balon jen pro sebe, počítejte s částkou okolo 20 000 Kč. Je jedno, jestli poletíte ve dvou, nebo klidně v 10 osobách. Samostatná letenka do většího balonu pak vyjde na 4 000 Kč. Když se vám povede vychytat akci, stojí ještě méně.

Ať už se rozhodnete pro výlet balonem nad malebnou krajinou, nebo nad historickým městem, bude to zážitek, na který budete vzpomínat celý život. Vyhlídkové lety balonem nabízí jedinečnou příležitost prozkoumat svět z jiného úhlu. V srdci vám zůstanou nezapomenutelné vzpomínky.

Zdroj foto: Adrop.cz