České Budějovice přivítají prvotřídní gastronomii

Magazín
italska-kuchyne

Do Českých Budějovic míří česká kuchařská esa, zážitková gastronomie a ochutnávky delikates světové kuchyně. Pravou italskou chuť v rámci kulinářských show a workshopů představí na festivalu tuňákové výrobky Rio Mare. Bosch Fresh Festival 2017 se uskuteční na Výstavišti České Budějovice o víkendu 6. a 7. května 2017. Záštitu nad festivalem převzal ministr zemědělství Marián Jurečka.

Na hlavním podiu ukáží své kulinářské umění kuchařské hvězdy Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka nebo Ivan Vodochodský. Na interaktivním podiu si návštěvníci pod dohledem kuchařských mistrů vyzkouší přípravu jejich specialit.

Během celého festivalu můžou fanoušci dobrého jídla a pití degustovat menu jihočeských restaurací a také hlasovat a vybrat tu nejlepší z nich. Zážitková gastronomie zprostředkuje molekulární catering nebo ochutnávku hmyzích pochutin. Na programu budou i ochutnávky indické, vietnamské, francouzské, americké a středomořské kuchyně.

Rio Mare si pro gastronomický svátek připravilo speciální kuchařskou show s kulinářem Petrem Stupkou, který návštěvníkům uvaří dvouchodové menu s tuňákem Rio Mare. Specialista na asijskou kuchyni povede workshop se zaměřením na domácí přípravu sushi. Návštěvníci budou mít možnost v průběhu festivalu sushi pokrmy ochutnat nebo si zasoutěžit o produkty Rio Mare.

V sobotu 6. května je program pro veřejnost od 10 do 20 hodin, v neděli 7. května pak od 10 do 17 hodin. Jednodenní vstupenka stojí 100 Kč. Bosch Fresh Festival 2017 se letos kromě Českých Budějovic bude konat také v Plzni, v Pardubicích nebo v Liberci. V loňském ročníku zavítalo na festival téměř 100 tisíc návštěvníků, kteří spořádali 300 tisíc degustačních porcí.

Jídlo ve světě