Celoroční pneumatiky vyřeší otravné přezouvání, nejsou však pro každého

Magazín

Cestujete rádi autem? Představte si tu svobodu cestovat kdykoliv během roku, aniž byste museli myslet na to, jestli máte přezuté gumy. Zní to lákavě? Přesně takovou možnost nabízí stále populárnější celoroční pneumatiky. Mají však i své nevýhody. V tomto článku se podíváme na to, v čem jsou celoroční pneumatiky nepřekonatelné a kdo je nejvíc využije.

Celoroční pneu nabízejí skvělý kompromis, ale mají i své nevýhody

Vezměme to krok za krokem: celoroční pneumatiky jsou navrženy tak, aby byly schopné čelit jak letnímu horku, tak zimnímu chladu a sněhu. Jsou dokonalým kompromisem v případě, kdy cestujete převážně v mírnějších klimatických podmínkách nebo milujete návštěvy měst, kde vás nečekají obří závěje. 

I když jsou celoroční pneu skvělé, specializované zimní a letní pneumatiky v některých případech nenahradí. Pokud se tedy chystáte do hor, zvažte, zda nebude vhodnější přezout čistě na zimní pneu. A naopak – pokud se s autem chystáte do tropů, zvažte přezutí na letní pneu.

Spolehliví parťáci pro vaše cesty

Při výběru celoročních pneumatik se zaměřte hlavně na to, aby byly od renomovaných výrobců jako je např. Michelin, Continental, Goodyear, Nokian Tyres nebo třeba Hankook

Tyto značky jsou známé svým inovativním přístupem a skvělými výsledky v různých testech. Máte tak jistotu, že najdete skvělé parťáky pro krátké výlety po okolí i pro delší cesty.

Úspora času i peněz

Přestože jsme řekli, že v některých případech se celoroční pneu nevyrovnají těm specializovaným, některé výhody jim nemůžeme upřít. Kromě úspory času a nákladů na přezouvání nabízí celoroční pneumatiky významnou výhodu pro ty, kteří cestují převážně na kratší vzdálenosti nebo se drží ve městech. Pro nenáročné cestovatele, kteří si v rámci svých cest chtějí užít volnost a nechtějí být omezováni přezouváním, jsou tyto pneumatiky ideálním řešením.

Široká škála možností

Co se týče velikostí, celoroční pneumatiky seženete téměř v jakémkoliv rozměru. Mezi nejprodávanější patří třeba 205/55 R16, 195/65 R15, 225/45 R17, 175/65 R14 nebo 215/60 R16. Téměř každý typ vozidla tak existuje vhodná celoroční pneumatika.

Tip na závěr

Pokud tak vaše srdce tíhne k objevování nových míst bez ohledu na roční období, celoroční pneumatiky jsou tou pravou volbou. S možností výběru z top značek a širokou nabídkou velikostí, snadno najdete pneumatiky, které budou vyhovovat jak vašim cestovatelským plánům, tak vašemu vozidlu. Celoroční pneumatiky navíc pořídíte u každého většího kamenného i online prodejce a u dobrého autoservisu. Neváhejte navštívit i populární e-shop Pneuboss.cz, kde kromě celoročních pneumatik naleznete také specializované letní a zimní pneu.